image alt

Duurzaam en comfortabel wonen in Arnhemse Heeren

De Arnhemse Heeren bevinden zich in de mooie Burgermeesterswijk in Arnhem. De wijk staat vol met prachtige oude woningen uit begin vorige eeuw. Dit soort woningen zijn natuurlijk prachtig, maar energie zuinig zijn ze vaak niet. Het mooie aan de 19 woningen van de Arnhemse Heeren is dat deze woningen de Burgermeesterswijk een stukje duurzamer maken. De woningen worden gasloos, krijgen vloer verwarming en dat resulteert dan ook in 19 woningen met het energielabel A. 

image alt

Energielabels uitgelegd

Het Energielabel laat in één oogopslag zien hoe energiezuinig een auto, apparaat of woning is. Het energielabel voor woningen is een document waarin kenmerken als bouwjaar, isolatie, dubbel glas, verwarming en zonnepanelen beschreven worden. Op basis daarvan krijgt de woning een label van G (niet zuinig!) tot aan A (zeer zuinig!). 

Energielabel versus energieverbruik

Nu is het niet alleen de woning en haar kenmerken die van invloed zijn op je energieverbruik. Hoe zuinig en/of bewust je zelf omgaat met warm water, verwarming en apparaten, telt ook zeker mee in wat je terugziet op je energierekening. Maar voor het label telt dat niet mee. Daar is puur gekeken naar wat een woning technisch gezien energiezuinig maakt.

Het energielabel is dus een handig hulpmiddel om de energiezuinigheid van een woning te bepalen. Dat neemt niet weg dat je altijd bewust moet omgaan met je energieverbruik om ook daadwerkelijk een lage energierekening te ontvangen. Zelf kan je dus heel veel doen om de kosten en de duurzaamheid van je woning te verbeteren. De woningen van Arnhemse Heeren hebben uiteraard energielabel A.

image alt

Gasloos wonen

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 wordt aangevraagd, zoals bij Arnhemse Heeren, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet. 

De voordelen van gasloos wonen

Jouw woning in Arnhemse Heeren

De woningen beschikken over de volgende duurzame technieken:

Waarom Arnhem? Voorzieningen in de buurt
Ik wil duurzaam wonen! Bekijk het woningaanbod