Opgeleverd

Arnhemse Heeren, nieuwbouw op stand

De Burgemeesterswijk in Arnhem is al ruim honderd jaar oud en grenst aan landgoed Sonsbeek. Daarmee is het een van de meest gewilde wijken van Arnhem. Een wijk met een rijke historie, prachtige herenhuizen en het bekendste park van Arnhem, Park Sonsbeek. Maar ook een wijk die meegaat met de tijd. In de Arnhemse Heeren zijn namelijk 19 duurzame en ruime stadsvilla’s gebouwd. De woningen liggen tegenover Station Arnhem Centraal, op loopafstand van het gezellige centrum en met Park Sonsbeek om de hoek. Ervaar het zelf: Arnhemse Heeren, dat is nieuwbouw in de mooiste wijk van Arnhem.

Alles in de buurt

Alles in de wijk doet denken aan het verleden en alle voorzieningen vind je om de hoek. Na je werk even wat eten of naar de bioscoop? Of liever wat meer natuur en groen? De stadsvilla’s liggen ideaal voor wie houdt van de dynamiek en het gemak van de stad. Maar dan wel in een energiezuinige, comfortabele en onderhoudsvriendelijke nieuwbouwwoning.

image alt

Gevarieerd woningaanbod

Op 24 september 2021 gingen de eerste woningen van de Arnhemse Heeren in verkoop. Een jaar later in september 2022 werd de laatste woning opgeleverd. Het aanbod was heel gevarieerd, zowel in het exterieur als interieur. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld karakteristieke details zoals Franse balkons maar ook variatie in het metselwerk. Qua indeling had je bijvoorbeeld de keus uit een 4-laagse of 5-laagse woning of bijvoorbeeld een extra brede woning. Stuk voor stuk grote en luxe woningen, variënd in woonoppervlakte van 156 m2 tot maar liefst 252 m2. Met 2 parkeerplaatsen voor (bijna) iedere woning op souterrainniveau beschikken de bewoners hier ook nog eens over de luxe van privé parkeren middenin de stad.

image alt

Op de toekomst voorbereid

Deze 19 energiezuinige, comfortabele en onderhoudsvriendelijke stadsvilla’s zijn op de toekomst voorbereid. Aan al deze woningen is energielabel A toegekend. Een huis dat met energielabel A is bestempeld kent vele voordelen. Bij de Arnhemse Heeren zijn de woningen gasloos, voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Daardoor verbruik je minder energie en woon je een stuk prettiger en gezonder. Daarnaast zorgt een huis met energielabel A er ook nog voor dat je energierekening vele malen lager is dan een huis met een lager energielabel. Wat natuurlijk weer gunstig is voor de portemonnee.

Partijen

VOF Arnhemse Heeren was een samenwerking tussen BPD, Kondor Wessels en BPde gemeente Arnhem.