Tips voor het inrichten van je dek

31 juli '20

Ook zonder tuin kun je het buitengevoel creëren in jouw nieuwe woning! Maak van je dek een groene oase waar je heerlijk achterover kunt leunen met een kopje koffie in je hand of een etentje geven voor vrienden. Wij geven je alvast wat tips om jouw dek gezellig aan te kleden.

Tip 1: De lucht in!

Op een dek zet je je planten in bakken en potten. Om ruimte te besparen maar toch een groene sfeer te creëren kun je je plantenbakken natuurlijk ook ophangen. Naast het hangen van bakken aan de reling, kun je ook een stapje verder gaan. Hang je bakken aan de muur of creëer schermen of zit hoekjes op je dek, want daar is hij groot genoeg voor!

Extra tip: plaats bakken met hoge grassoorten die zorgen voor privacy en een tuin gevoel en zijn makkelijk te onderhouden.

Groene vingers? Onderhoud je eigen verticale moestuin of plaats bakken die weer als afscheiding kunnen dienen om het dek een knusse sfeer te geven. Of wissel de grassoorten af met bloemen voor een speels effect.

Tip 2: Verschillende materialen

Om je dek extra sfeer te geven kun je gebruik maken van veel verschillende materialen. Het contrast van de verschillende materialen in een relatief grote ruimte geeft veel gezelligheid. Koop dus bijvoorbeeld potten in verschillende materialen en zet deze juist bij elkaar. Ook de inhoud van de potten mag van elkaar verschillen! Maar denk bijvoorbeeld ook aan het kopen van accessoires in verschillende materialen.
Extra tip: Gebruik de zelfde kleuren als binnen ook buiten zo wordt je leefruimte echt één.

Meer weten? Bekijk ander nieuws
Interesse? Bekijk de woningen